zondag 14 september 2014

Verhoog je weerstand

Heey!

 Breakfast Choice

 Ik heb op het moment last van een verkoudheid, dus is het belangrijk om je weerstand te verhogen. Ik ga je een paar tips geven om een goede weerstand te houden zodat je minder snel last hebt van een griep zoals een verkoudheid. 

Tip 1: Vitamine C
Je hebt vast wel eens gehoord: 'je moet veel fruit eten' . Vitamine C is een van de belangrijkste vitamines die ervoor zorgen dat je een goede en gezonde weerstand hebt. Het lichaam bevat geen vitamine C, dus moet je er voor zorgen dat je het elke dag binnen krijgt. Vitamine C zit vooral veel in fruit en groenten. Zoals een sinaasappel, kiwi en meer. In rauwe groenten zit meer vitamine C dan als je het gekookt hebt. Als je groenten kookt verliest het de meeste vitamines. 

Tip 2: Noten
Eet veel noten in de winter! Er zit vitamine E in, en selenium wat ervoor zorgt dat de virussen zich niet vermenigvuldigen in je lichaam. 

Tip 3: Eiwitten
Eet veel vis, vlees, eieren en noten als je ziek bent. Eiwitten zijn bouwstoffen voor je lichaamscellen. Je hebt dus eiwitten nodig om cellen te maken die ons lichaam beschermen tegen bacteriën en infecties/griep. 

Dit is het dan. Hopelijk komt er binnenkort weer een nieuw artikel:) Ik zie jullie zo snel mogelijk terug!

X Frederique



1 opmerking: